izložba-taiči-u-ogrlici-od-osam-bisera-centar-osam-2023
program izložbe

Изложба "Таичи у огрлици од осам бисера"

Кинески Таиђићуен (Таичичуан) се раширио ширином целог данашњег света!
 
Изучавају га милиони људи уочавајући здравствене и менталне користи од спора, уједначене, кружне вежбе која захтева усклађеност тела и ума, удова и тела, руку и ногу!
 
Таиђићуен смештамо у низ од осам бисера и његовом квалитету додајемо богатство даоистичке традиције, конфучијанског учења, империјалне поезије, уметности цртежа и калиграфије, будистичке мисли, церемоније кинеског чаја, вештине фенг шуи, музике итд.
 
Изложба „Таичи у огрлици од осам бисера“ представиће избор из сваког од изабраних делова кинеског мозаика и представља увод али и у исто време и позив за упознавање са богатством идеје кинеског човека, спојем традиције и новине али и јединственог споја мисли и конкретне праксе!
 

Отварање изложбе заказано је за 24.04.2023. у 19 часова у клавир холу УК Пароброд, Капетан Мишина 6а у Београду.

 
Трајање изложбе у периоду од 24.04. - 29.04.2023. са сталном поставком у УК Пароброд у Београду обухватаће и програм у кући Ђуре Јакшића, Скадарска 34 у Београду.
 
29.04.2023. на Тргу Републике у Београду са почетком у 11часова обележава се Светски дан Таичичуана и Ћигонга. Истог дана изложба ће бити затворена у 12,30 часова.
 
Улаз је слободан на све догађаје које организује Центар Осам уз подршку УК Пароборд и Куће Ђуре Јакишића у склопу изложбе „Таичи у огрлици од осам бисера“.
 
Добро дошли!!!

@ 2023 Sva prava na sadržaj i program ovog događaja zadržava Centar za psihofizički razvoj OSAM. Svako kopiranje, preuzimanje i izmena teksta koji podseća na isti podleže zakonskoj odgovornosti.
Tekst možete podeliti kao informaciju i navesti izvor. Hvala!