Seminar “Snaga i moć Ćija”

Put ka Izvoru

Seminar “Snaga i moć Ćija” – Put ka Izvoru održaće se u Sopotnici u periodu od 02.06. – 10. 06. 2019 (8 punih pansiona – 8 dana).

Sopotnica je udaljena oko 276 km od Beograda (oko 5 sati vožnje). Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik. Ova planina neveselog imena u sebi krije brojne zanimljivosti: vodopadi, netaknuta priroda, stoletne bukve, stare vodenice i izvrsna hrana samo su neki od razloga da odvojite nekoliko dana i posvetite ih istraživanju ovog skrivenog kutka naše zemlje.

Sopotnica je zapravo malo selo, koje je dospelo u žižu turizma zbog svojih vodopada. Međutim, osim Sopotnice, planina Jadovnik krije i druga interesantna mesta koja vredi obići i istražiti.

 

Plan seminara

Predviđen je dolazak u Sopotnicu 02.06. nedelja u 18h, raspremanje po sobama i večera u 19h ili 20h upoznavanje sa rasporedom i razgovor. Svakodnevne aktivnosti počinju u 7h i završavaju se do 21h ili 22 h po rasporedu i dinamici sa pauzama i odmorom u zavisnosti od formirane grupe. Odlazak iz Sopotnice planiran je 10.06.2019 ponedeljak posle kasnijeg ručka.

Detaljan raspored kao i plan i program rada dobićete na seminaru.
Iako je većina vas bila i znate okvirno tempo i dinamiku, ove godine imamo dodatno Taijisword kao i nove vežbe Ćigong healing-a.

Cilj seminara

Cilj ovog seminara je kolektovanje Ćija iz prirodnog okruženja i vraćanju ka Izvoru našeg bića. Pitka izvorska voda kojom se kupamo i koju pijemo, organska neprskana domaća hrana,
100 % čist vazduh na nadmorskoj visini od 1100 metara, mir, tišina, netaknuta priroda sve to zajedno nas vodi kao PUT ka IZVORU.

Mi kao grupa pozitivni i nasmejani. Minimalno korišćenje interneta i društvenih mreža (iako ima Wi-fi).
Rad će biti intezivan, ali i prilagođen svakome od vas.
Image

Okviran raspored:

 • Ćigong prepodne 2 sata (12 vežbi, Ba Duan Jin, Lekovite zvukove, 5 životinja),
 • Taičičuan popodne dva sata (formu 10 i 24 kao i formu 42)
 • Taijimač 42 koji ćemo raditi 30 minuta nakon formi
 • Ćigong healing uveče - 1 sat opciono.

Razgovori, ples, logorska vatra, šetnje, izleti, meditacije
U slučaju kiše imamo obezbeđenu salu za vežbu.

Izvor mog Ćija je nepresušan tako da cilj za mene jeste da spojim nespojivo i kreiram jedinstvo i snagu za sve nas! Kao i da spoznate da „Promena“ u svima nama postoji i da se stalno smenjuje YIN & YANG, kao i da spoznate kako ustvari energije uvek rade za VAS, za VAŠE dobro!!!
Sa vama sam 24 sata tokom 8 dana i stojim vam na raspolaganju!!!

Pravila će postojati, kao i za sve do sada!

Prevoz

Verujem da će dosta nas ići svojim kolima. Bilo bi najbolje da povezemo one koji nemaju kola i podelimo troškove goriva. Troškovi putarine i goriva su cca 60 eura BGD – Sopotnica – BGD / autu.
Postoji opcija autobusom do Prijepolja. Cena povratne karte je 2200 rsd BGD – Prijepolje –BGD, ima taksi iz Prijepolja koji je prošle godine naplaćivao 1500 rsd do Sopotnice (ako ima više osoba u autu onda se dele troškovi). – Sve navedene cene su prošlogodišnje, verujem da tu nije bilo promena.

Smeštaj

Smešteni smo u domaćinstvu Janjušević u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, planinarskog tipa, čista posteljina, čist peškir za lice, voda za tuširanje sa izvora.
I u Planinarskom domu gde je opremljenost doma novijeg tipa.
Dnevni prostor planinarskog doma je oko 70 m2 koji čini i centrali deo za loženje otvorene vatre što daje posebnu notu prilikom druženja i večernjih razgovora.
U planinarskom domu sobe su trokrevetne i četvrokrevetne ali ćemo se rasporediti tako da bude smešteno po dve osobe, u slučaju posebnog zahteva može i 3 osobe.

Planinarski dom je ceo zakupljen tokom našeg boravka i niko ne može da koristi isti sem članova kluba i grupe OSAM.

Planinarski dom je pokriven odličnim WiFi ukoliko neko bude morao da završava online poslove.

Hrana

Vegeterijanska (sve domaće) i tradicionalna (sve domaće) doručak, ručak i večera.
Imamo opciju da se dogovaramo šta želimo da nam kuvaju.

Izleti po dogovoru / opciono:

 • VIŠEGRAD – KAMEN GRAD
  Udaljenost Prijepolje - Višegrad autom iznosi 68.2 km, i potrebno je oko 1 sat i 22 min vožnje. Išli bismo svojim kolima.
 • MEANDRI UVCA – stanište Beloglavog Supa jedan ceo dan u sredini održavanja seminara išli bi ujutro i vratili se uveče (obezbeđeni su lanč paketi), ko ne bude mogao nije problem. Trošak bi bio gorivo (išli bismo svojim automobilima) i vožnja čamcem, ali to bismo dogovorili još. Slobodna procena troška do 20 eura
 • Manastir Mileševa da vidimo Belog Anđela – jedno popodne pošto je blizu Sopotnice
  Tu bi bio trošak ako nešto kupujete u manastiru.
 • Jedan dan slobodan da iskoristimo za pešačenje po Jadovniku.

Program je gust, ali po meni na savršenom mestu i sjajnim mogućnostima izleta. U okruženju ima dosta malih manastira i pešačkih staza.
Svi koji se budu prijavili dobiće spisak preporuke šta poneti 

Napomena:

Ne preuzimam odgovornost za vaše zdravstveno stanje.

Seminar “Snaga i moć Ćija” -  Put ka Izvoru

Sopotnica: 02.06. - 10.06.2019.

Sopotnica-vodopad
sopotnica-vodopad2
ćigong-sopotnica
taiči-sopotnica
taiči-sopotnica2
taičimač
sveti-bor
centar-osam-seminar-taicicuana-i-cigonga-snaga-i-moc-cija-2-put-ka-izvoru-sopotnica-dodela-sertifikata