seminar-sopotnica-2020

Seminar “Snaga i moć Ćija”

Tragom svetlosti

Seminar “Snaga i moć Ćija – Tragom Svetlosti” održaće se u Sopotnici u period od 31.05. – 08.06.2020. (8 punih pansiona – 8 dana - 8 dana u veštinama Taičičuan & Ćigong) u organizaciji centra za psihofizički razvoj “OSAM”.

 

Imamo sjajnu priliku kolektovanja Ćija iz prirodnog okruženja praktikovanjem Ćigonga & Taičičuana u okruženju bukvi starih preko 500 godina, gde nam je muzika žubor vode i cvrkut ptica. Bistrina izvorske vode kojom se kupamo i koju pijemo daje nam čiste informacije iz prirode za naše ćelije i organe, organska neprskana domaća hrana, 100 % čist vazduh na nadmorskoj visini od 1100 metara, mir, tišina, netaknuta priroda.

 

Minimalno korišćenje interneta i društvenih mreža (iako ima Wi-fi). Iako ste prinuđeni da ponesete posao sa sobom, wi-fi je odličan :)!

Maksimalno vežbanje, druženje, udisanje svežeg vazduha, opuštanje i uživanje daje rezultat = Negovanje života.

 

GDE SE ODRŽAVA SEMINAR?

Sopotnica je udaljena oko 276 km od Beograda (oko 5 sati vožnje). Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.

Ova planina neveselog imena u sebi krije brojne zanimljivosti: vodopadi, netaknuta priroda, stoletne bukve, stare vodenice i izvrsna hrana samo su neki od razloga da odvojite nekoliko dana i posvetite ih istraživanju ovog skrivenog kutka naše zemlje.

 

Sopotnica je zapravo malo selo, koje je dospelo u žižu turizma zbog svojih vodopada. Međutim, osim Sopotnice, planina Jadovnik krije i druga interesantna mesta koja vredi obići i istražiti.

 

PLAN ODLASKA

Predviđen je dolazak u Sopotnicu 31.05.2020 nedelja u 18h, raspremanje po sobama i večera u 20h, upoznavanje sa rasporedom i razgovor. Svakodnevne aktivnosti počinju u 7h i završavaju se do 21h po rasporedu i dinamici sa pauzama i odmorom.. Odlazak iz Sopotnice planiran je 08.06.2020 ponedeljak posle kasnijeg ručka.

Rad će biti intezivan, ali i prilagođen svakome od Vas.

 

OKVIRAN PROGRAM SEMINARA:

  • različiti sistemi Ćigong vežbi, Ćigong pet životinja, NOVE Qigong vežbe,
  • različite Taičičuan forme 16 pokreta – za početnike, 42 pokreta za sve vas koji ste istu naučili, Taiji mača,
  • Ćigong healing u zavisnosti od vašeg znanja i iskustva,
  • taoističko disanje, besmrtno embriono disanje, energetsko disanje putem meridijana,
  • Zhan Zhuang (Zagrli drvo), primena vežbe Zagrli drvo u prirodi, Wuji,
  • šumsko meditativno kupanje Ćijem koje konstatno traje zbog okruženja u kome boravimo.

Dodatne aktivnosti: razgovori na temu prirodnih zakona, logorska vatra, šetnje, izleti, meditacije.

Slobodan program: po dogovoru sa učesnicima seminara

U slučaju kiše imamo obezbeđenu salu za vežbu.

 

Izleti (opciono):

• Jedna dan slobodan da iskoristimo za PEŠAČENJE po Jadovniku i odlazak na mesta na koja nismo stigli prošlih godina (rendžeri planinarskog doma napraviće nam opcije i ponudu tura)

Ograničen broj učesnika seminara.

 

CILJ SEMINARA

Cilj seminara je kolektovanje Ćija iz prirodnog okruženja i vraćanju ka Izvoru našeg bića. Pitka izvorska voda kojom se kupamo i koju pijemo, organska neprskana domaća hrana,
100 % čist vazduh na nadmorskoj visini od 1100 metara, mir, tišina, netaknuta priroda u kojoj vežbamo, krećemo se, razmišljamo, delimo tišinu i osmehe koji nam daju snagu u potrazi za svetlošču našeg bića, naše duše.

 

Naziv seminara je “Snaga i Moć Ćija – Tragom Svetlosti”, svetlost koja se nalazi u svima, ali usled načina života i raznoraznih uticaja izgubili smo njen pun kapacitet kakav nam rođenjem pripada.

 

Ta Svetlost u nama koja menja svoj tonalitet zbog našeg emotivnog stanja i naših stalnih očekivanja koja nas odvajaju od nas samih i naše prelepe unutrašnjosti kakva ona izvorno jeste bistra i čista kao voda i svetlost mesta u kome ćemo boraviti.
Biće ovo jedno putovanje Duše koja će svetleti kroz Ćigong & Taičičuan.

 

Da li ste spremni?!

 

SMEŠTAJ

Smešteni smo u domaćinstvu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, planinarskog tipa, čista posteljina, voda za tuširanje sa izvora i u planinarskom domu gde je opremljenost doma novijeg tipa.

 

Dnevni prostor planinarskog doma je oko 70 m2 koji čini i centrali deo za loženje otvorene vatre što daje posebnu notu prilikom druženja i večernjih razgovora.
Planinarski dom je ceo zakupljen tokom našeg boravka i niko ne može da koristi isti sem članova kluba i grupe OSAM i ostalih učesnika seminara.
Planinarski dom je pokriven odličnim WiFi ukoliko neko bude morao da završava online poslove.

 

HRANA

Vegeterijanska (sve domaće) i tradicionalna (sve domaće) doručak, ručak i večera.
Imamo opciju da se dogovaramo šta želimo da nam kuvaju.

Svi koji se budu prijavili dobiće spisak preporuke šta poneti.

 

NAPOMENA: Organizator i instruktor ne preuzima odgovornost za vaše zdravstveno stanje.

 

PREPORUKA

Seminar je namenjen svima, međutim samo ukoliko volite prirodu, volite da vežbate, volite da slušate tišinu, volite da gledate u daljinu, volite komunikaciju sa ljudima koji tragaju za ličnom istinom, volite da razmenjujete "neobično-obične" životne priče, težite ka svesnosti, težite ka upoznavanju sebe...onda je ovo pravi seminar za Vas.

 

Dobrodošli!!!

 

Seminar vodi: Valentina Šljivić Taičičuan & Ćigong instruktor, osnivač i predsednik centra za psihofizički razvoj "OSAM"

 

www.osam.rs

OSAM - centar za psihofizički razvoj čoveka
Taijiquan OSAM Beograd
Qi Gong OSAM Beograd
Qi ~ životna energija ~ Ći

 

@ 2020 Sva prava na sadržaj i program ovog događaja zadržava Centar za psihofizički razvoj OSAM. Svako kopiranje, preuzimanje i izmena teksta koji podseća na isti podleže zakonskoj odgovornosti. Tekst možete podeliti kao informaciju i navesti izvor. Hvala!

IMG_20200601_070340
IMG_20200607_065637
IMG_20200607_081739
Tao proces učenja
centar-osam-seminar-taicicuana-i-cigonga-snaga-i-moc-cija-3-tragom-svetlosti-sopotnica-dodela-sertifikata