Svetski dan Taičičuana & Ćigonga / World Taijiquan & Qigong Day 2022

29 априла, 2022 Valentina Šljivić

Dana 30.04.2022 g. subota u 11h u Beogradu na Trgu republike: Centar i klub „Osam“ sa svojim grupama Taijiquan OSAM Beograd & Qi Gong OSAM Beograd Vas poziva da obeležite Svetski dan Taičija i Ćigonga zajedno sa nama.

Taichichuan (Taičičuan) je drevna kineska veština koja nas uči da živimo u skladu sa prirodom i njenim zakonima. Zvanično je priznat za metodu alternativnog lečenja. Qi Gong / Ći Gong / Ći Gung / Ći Kung su drevne kineske vežbe disanja, vizualizacije i pokreta koje jačaju unutrašnju energiju (ći) i sve organe u telu. Ći Gong je alternativna metoda koja pomaže u lečenju i izlečenju priznata od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Osmice, Svetski dan Taičičuana & Ćigonga 2017.

Svetski dan Taičičuana & Ćigonga je jednogodišnji svetski događaj koji se održava svake godine poslednje subote u aprilu mesecu. Počinje u jutarnjim časovima u Samoi zatim širom Okeanije, Azije, Afrike, Evrope, Severne Amerike i Južne Amerike sa proslavama u 80 zemlja i velikom broju gradova zaključno sa poslednjim događajima na Havajima koje se pomeraju po vremenskim zonama i završava se nakon 24 časa. Proslavama Svetskog dana TCC&QG se prikazuje veština Taičičuana i Ćigonga.

Osmice, Svetski dan Taičičuana & Ćigonga 2018.

Ciljevi su:

• Edukacija sveta o zdravstvenim efektima na čoveka vežbanjem Taičija i Ćigonga koja potvrđuju i naučna medicinska istraživanja.

• Edukacija o efektima kineske medicine na modele poslovanja, zdravstva, obrazovanja kao i u efikasnosti rehabilitacije kod bolesti zavisnosti.

• Edukacija o globalnoj viziji o mogućnostima isceljenja i ozdravljenja pratikovanjem kineskih tradicionalnih metoda i veština.

• Zahvalnost kineskoj kulturi na darovanju veštine Taičičuana & Ćigonga


Očekujemo Vas u velikom broju!

Napomena: Okupljanje Osmica počinje u 10:30h. Dobro došli!!!


Tai chi & Qi Gong… might well be called „medication in motion“ … There is growing evidence that this mind-body practice … has value in treating or preventing many health problems.

Harvard Medical School’s Harvard Health Publication, May, 2009

@ Copyright OSAM

Ukoliko želite da podelite tekst, molimo da navedete izvor. Kopiranje teksta ili uzimanje njegovih delova dozvoljeno je ukoliko navedete kao izvor blog centra OSAM. Hvala!