Svetski dan Taičičuana & Ćigonga / World Taijiquan & Qigong Day 2023

9 априла, 2023 Valentina Šljivić

Dana 29.04.2023. g. subota u 11h u Beogradu na Trgu republike.

Centar i klub „OSAM“ sa gostom iz Kine, majstorom Li ShiFengom i svojim Taičičuan i Ćigong grupama Vas poziva da obeležite Svetski dan Taičija i Ćigonga zajedno sa nama.

Pozivamo i sve ostale klubove grada Beograda i širom Srbije koji u svom programu imaju Taičičuan i Ćigong vežbu da nam se pridruže kako bi dali što veći doprinos.

Veličinu i vrednost događaja Svetskog dana Taičičuana i Ćigonga 2023. obeležava i izložba pod nazivom “Taiči u ogrlici od osam bisera” koja traje od 24.04. – 29.04.2023. u UK Parobrod, sa programom predavanja u Kući Đure Jakšića.


Otvaranje je zakazano za 24.04.2023. u 19h, UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a, Beograd.

Taičičuan & Ćigong

Taićićuen (Taičičuan) je drevna kineska veština koja nas uči da živimo u skladu sa prirodom i njenim zakonima. Unutrašnja borilačka veština koja neguje um, telo i duh.

Taićićuen je od 2020.g. na UNESCO-ovoj listi kulturnog nasleđa Republike Kine.

Ćigong su drevne kineske vežbe disanja, vizualizacije i pokreta koje jačaju unutrašnju energiju (ći), i sve organe u telu.

Taičičuan i Ćigong su i alternativne metode koje pomažu u lečenju i izlečenju priznate od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Svetski dan Taičičuana & Ćigonga

Jednogodišnji svetski događaj koji se održava svake godine poslednje subote u aprilu mesecu. Počinje u jutarnjim časovima u Samoi zatim širom Okeanije, Azije, Afrike, Evrope, Severne Amerike i Južne Amerike sa proslavama u 80 zemlja i velikom broju gradova zaključno sa poslednjim događajima na Havajima koje se pomeraju po vremenskim zonama i završava se nakon 24 časa. Proslavama Svetskog dana TCC&QG se prikazuje veština Taičičuana i Ćigonga.

Ciljevi

• Edukacija sveta o zdravstvenim efektima na čoveka vežbanjem Taičija i Ćigonga koja potvrđuju i naučna medicinska istraživanja.

• Edukacija o efektima Kineske medicine na modele poslovanja, zdravstva, obrazovanja kao i u efikasnosti rehabilitacije kod bolesti zavisnosti.

• Edukacija o globalnoj viziji o mogućnostima isceljenja i ozdravljenja pratikovanjem kineskih tradicionalnih metoda i veština.

• Zahvalnost Kineskoj kulturi na darovanju veštine Taičičuana & Ćigonga

Očekujemo Vas u velikom broju!

Napomena: okupljanje Osmica od 10:30h.

Dobrodošli!!!

Tai chi & Qi Gong… might well be called „medication in motion.“ There is growing evidence that this mind-body practice … has value in treating or preventing many health problems.

— Harvard Medical School’s Harvard Health Publication, May, 2009

@ Copyright OSAM 2023

Ukoliko želite da podelite tekst, molimo da navedete izvor. Kopiranje teksta ili uzimanje njegovih delova dozvoljeno je ukoliko navedete kao izvor blog centra OSAM. Hvala!