Svetski dan Taičičuana i Ćigonga 2020 u našim domovima / World Taijiquan&Qigong Day 2020 in our home.

26 априла, 2020 Valentina Šljivić

Dana 25.04.2020. g. subota u 10h putem FB LIVE uključenja ove godine obeležili smo Svetski dan Taičičuana & Ćigonga

Centar i klub „Osam“ sa svojim grupama Taijiquan Osam Beograd i Qigong Osam Beograd i njenim članovima kao i pratiocima FB stranice OSAM – centar za psihofizički razvoj čoveka uradili smo Zhan Zhuang, Ba Duan Jin i kratku Taijiquan formu kako bismo dali svoj doprinos u cilju stvaranja lekovitog energetskog talasa za sve stanovnike planete zemlje.Svetski dan Taičičuana & Ćigonga je jednogodišnji svetski događaj koji se održava svake godine poslednje subote u aprilu mesecu. Počinje u jutarnjim časovima tačnije u 10h u Samoi zatim širom Okeanije, Azije, Afrike, Evrope, Severne Amerike i Južne Amerike sa proslavama u 80 zemlja i velikom broju gradova zaključno sa poslednjim događajima na Havajima koje se pomeraju po vremenskim zonama i završava se nakon 24 časa. Proslavama Svetskog dana TCC&QG se prikazuje veština Taičičuana i Ćigonga.

Ciljevi su:

• Edukacija sveta o zdravstvenim efektima na čoveka vežbanjem Taičija i Ćigonga koja potvrđuju i naučna medicinska istraživanja.
• Edukacija o efektima Kineske medicine na modele poslovanja, zdravstva, obrazovanja kao i u efikasnosti rehabilitacije kod bolesti zavisnosti.
• Edukacija o globalnoj viziji o mogućnostima isceljenja i ozdravljenja pratikovanjem kineskih tradicionalnih metoda i veština.
• Zahvalnost Kineskoj kulturi na darovanju veštine Taičičuana & Ćigonga

Ove godine smo bili sprečeni da izađemo na neki od Beogradskih trgova kao što smo to činili prethodnih godina zbog zabrane javnog okupljanja koja je usledila širenjem pošasati Covid 19.

Pojavom virusa i njegovom ekspanzijom u celom svetu okreće nas još više veštini i potrebi primenjivanja istih kako bismo izgradili i održavali besprekoran imuni sistem, poboljšali svoje zdravlje na najbolji mogući način, a u borbi ne samo sa navedenim virusom, već i sa svim onim sa čim se nalazimo i u svemu što nam dolazi.

Cilj nije samo lično zdravlje, već zdravlje cele planete što doprinosi istovremeno vežbanje miliona ljudi širom sveta prenoseći talas pozitivne lekovite energije dok izvodimo Ćigong & Taičičuan.

Link ka You Tube kanalu putem koga možete pogledati događaj:


Tai chi & Qi Gong… might well be called „medication in motion.“ There is growing evidence that this mind-body practice …has value in treating or preventing many health problems.
— Harvard Medical School’s Harvard Health Publication, May, 2009

Tekst pripremila: Valentina Šljivić

@copyright OSAM